Bagt æble med skyr

Grove boller med gulerod og rosin

20131212-111059.jpg

Disse lækre boller er mindst ligeså lækre uden rosiner, hvis man ikke er til det – men jeg kan nu godt lide den søde rosin sammen med det grove 😉 Perfekte lune under tæppet med en god film, men også gode i fryseren, så de kan tages op dagen før og bruges til madpakke. De bliver nemlig ikke tørre og er derfor oftest at finde i vores fryser.

Boller 16 stk.
3,5 dl vand
1/2 dl olie
50 g gær
1 tsk salt
1/2 tsk dukker
1 æg
4 revne gulerødder
1 håndfuld rosiner
1/2 dl hørfrø
1/2 dl solsikkekerner
200-300 g grahamsmel
Hvedemel

Fremgangsmåde
Bland olie og vand i en skål
Opløs gæren heri
Tilsæt salt, sukker og æg
Tilsæt solsikkekerner og hørfrø
Riv gulerødder og put deri
Skil rosinerne godt af (hvis de hænger sammen) og put i
Bland det grove mel godt i
Tilsæt hvedemel til det er fast, men klistret
Tænd ovnen på 200*C varmluft
Hæv under viskestykke i 30 min
Dejen er stadig klistret, så form boller med en ske
Pensles med vand og dryssede med solsikkekerner
Bages i 15 min

Nydes lune med masser af smør eller ost eller bare som de er (eller hvad du selv synes ;-))

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt æble med skyr