Grove boller med gulerod og rosin
Disse lækre boller er mindst ligeså lækre uden rosiner, hvis man ikke er til det – men jeg kan nu godt lide den søde rosin sammen med det grove 😉 Perfekte lune under tæppet med en god film, men også gode i fryseren, så de kan tages op dagen før og bruges til madpakke. De bliver nemlig ikke tørre og er derfor oftest at finde i vores fryser.
Boller 16 stk.
3,5 dl vand
1/2 dl olie
50 g gær
1 tsk salt
1/2 tsk dukker
1 æg
4 revne gulerødder
1 håndfuld rosiner
1/2 dl hørfrø
1/2 dl solsikkekerner
200-300 g grahamsmel
Hvedemel
Fremgangsmåde
Bland olie og vand i en skål
Opløs gæren heri
Tilsæt salt, sukker og æg
Tilsæt solsikkekerner og hørfrø
Riv gulerødder og put deri
Skil rosinerne godt af (hvis de hænger sammen) og put i
Bland det grove mel godt i
Tilsæt hvedemel til det er fast, men klistret
Tænd ovnen på 200*C varmluft
Hæv under viskestykke i 30 min
Dejen er stadig klistret, så form boller med en ske
Pensles med vand og dryssede med solsikkekerner
Bages i 15 min
Nydes lune med masser af smør eller ost eller bare som de er (eller hvad du selv synes ;-))
Ingen kommentarer endnu