Kyllingespyd med perlespelt og broccolisalat

Svensk pølseret, the healthier way

20140212-182352.jpg

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har fået svensk pølseret. Vi taler nok engang i folkeskolen, når man fik mad af madmor 😉 Det fik jeg lige lyst til og her er ikke langt fra tanke til handling i sådan tilfælde.
Næste gang vil jeg nok koge rodfrugterne for sig selv først og riste pølserne på en pande. Så behøves man heller ikke ligeså meget sovs.

Svensk pølseret (4 personer)
750g pastinak (en pose)
4 gulerødder
1/2 knoldselleri
2 rødløg
5 (gode) pølser (en pakke – jeg brugte grillpølser fra gøl)
3 tsk paprika
4 spsk tomatpuré
2 spsk ketchup
3 dl madlavningsfløde 8%
3 dl mælk
Salt, peber

Tilbehør: grov flutes

Fremgangsmåde
Skræl og skær rodfrugter i mundrette stykker
Skær pølserne i stykker (skrå for mere smag)
Hak løget
Varm en gryde op med olie/smør og tilsæt rødløg, lad svitse
Tilsæt pølser og rodfrugter og rør/bland i 5 minutters tid
Skru ned for varmen og tilsæt ketchup, tomatpuré, mælk og fløde
Bland godt – lad hygge sig halvvejs under låg i 45 min (eller til rodfrugter er møre), rør undervejs
Smag til med salt og peber

Det smagte virkelig lækkert og jeg blev helt nostalgisk! Det minder mig virkelig om de dage i folkeskolen, hvor højdepunktet var madmor og varm mad :p

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingespyd med perlespelt og broccolisalat