Julelækkerier: Lækre havregrynskugler

Julelækkerier: Hjemmelavet marcipan

20131203-124953.jpg

Efter utallige opskrifter på nettet, måtte jeg også prøve mig frem. Jeg har fundet inspiration og sammensat en, der skulle være let at gå til og uden for mange ingredienser. Jeg glæder mig til at lave konfekt med den i weekenden, men har tyvesmagt den – og den er godkendt!

Marcipan (mellem rulle)
150 g mandler
2-3 spsk sirup
Vand

Fremgangsmåde
Tænd ovn på 200*C
Kog vand og hæld over mandlerne
Efter 3-5 minutters tid, hæld dem i si
(Skindet er nu løst – smut dem)
Når du har smuttet alle, hældes de i en bradepande og hygger ca 5 min i ovnen
Hæld i foodprocesser og lad dem blive til mel
Tilsæt sirup og kør
Hvis det ikke bliver fast (gjorde mit ikke), tilsæt en sjat vand
Nu kan marcipanen samles på et skærebræt og formes som en rulle
Pak i folie og opbevar på køl

Tip! Er du utålmodig, skulle det også kunne fungere uden døjet med at smutte osv. Men så bliver marcipanen ikke lys 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julelækkerier: Lækre havregrynskugler