Julelækkerier: Havregrynssmåkager med mandler og chokolade
Jeg ved ikke hvorfor, for egentlig er sådan en småkage vel ikke særlig julet, men lige præcis havregrynssmåkager forbinder jeg med jul – så her kommer endnu en sund julelækkeri! Endelig en sund småkage, der ligefrem knaser. Næste gang vil jeg vove mig ud i og tilføje lidt sød for en endnu sødere småkage. Men de er nu også meget gode uden! Nam nam, sagde det 🙂
Småkager (17 stk.)
35 g smør (steg og bag)
1,5 dl havregryn
1 dl hvedemel
25 g brun farin
0,5 dl vand
1/4 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
25 g mandler
30 g chokolade
Fremgangsmåde
Hæld vand over havregryn i en skål
Pisk brun farin og smør (blot med et håndpiskeris)
Tilsæt hvedemel, bagepulver, kanel
Hak mandler og chokolade
Bland det hele ned til havregrøden
Tril en pølse med en diamenter på ca. 4 cm
Pak den ind i husholdningsplast og put den i fryser 30 min (for at gøre den mere fast)
Skær skiver af ca 05-1 cm og tryk dem lidt på bagepapir
Bages i ovnen i ca 15-20 min ved 180*C
Tip! Man kan lave dobbeltportion og opbevare den anden pølse i fryseren til, at man får lyst til varme småkager 🙂
Ingen kommentarer endnu