Knækbrød - den perfekte sprøde snack

Heksegryde (grøntsagssuppe)

20131128-184910.jpg

Denne her opskrift er efterhånden et års tid gammel. Jeg skulle spise ved en veninde efter arbejde og hun undskyldte en smule over maden, der “bare” var en rest suppe. Jeg var dog fan ved første skefuld og har lavet den utallige gange siden – og med alverdens grøntsager. Den er rigtig god til at tømme køleskabet 😉 Navnet heksegryde kommer af farven, der oftest er rød (pga rødbede) og ja, jeg ved faktisk ikke hvorfor hekse har noget med rød at gøre, haha.

Heksegryde (4 pers.)
2 rødløg
2 fed hvidløg
5 tomater
1 porrer
2 små rødbeder
1 lille peberfrugt
2 gulerødder
En rest blomkål (fra blomkålsris igår)
3 grøntsagsboullion terninger
0,75-1 liter vand

Fremgangsmåde
Vask/skræl/snit grøntsager
Sauter i olie i en gryde
Smuldre boullionen i
Tilsæt det kogende vand (kogt i elkeddel)
Lad det koge i 30 min (til grøntsagerne er møre)
Stavblend suppen, så der ikke er klumper
Varm igennem og smag til med salt, peber, evt. tabasco

Server med groft flutes, bacontern eller evt. rugbrødssnacks

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knækbrød - den perfekte sprøde snack