Bananmuffins

Butterdejsrulle med kylling og grøntsager

butterdejEgentlig havde jeg planlagt efter, at skulle lave forårsruller i dag – dvs. handlet de par ting, jeg manglede i går, men der var ingen filodej. Jeg tænkte “no problems”, det har Føtex da selvfølgelig – men det havde de, selvfølgelig, bare ikke. Typsik. Så stod jeg der, våd efter træning, og tænkte som bare fanden for at finde en løsning. Blev enig med mig selv om, efter 15 min foran køleren, at det også kunne være lige meget og smed en “butterdej light” i kurven og gik til kassen.
Dog viste det sig og være en fantastisk ide, for aftensmaden blev rigtig lækker – og skal helt sikkert laves igen, med vilje! 🙂

Butterdejsrulle med kylling og grøntsager (4 pers. hvis man ikke er så sultne som Kim og jeg)
En pakke butterdej light
2-3 spsk rød pesto
1 porrer
1 rød peberfrugt
3 skiver (skåret fra den ene eller anden side) af hvidkål
2 tomater
3 gulerødder
1 fed hvidløg
Soya
Olie
En rest kylling – ca 300 g (fra i tirsdags, hvor vi fik noget pulled chicken (som ikke smagte så godt der, men tilgengæld gjorde sig lækkert i denne ret), brug evt. kylling filetter i tynde små skiver)

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200*C
Rens grøntsager og skær i små tern, riv dog gulerødderne
Svits i en gryde med lidt olie, lad det falde sammen
Tilsæt kylling stykkerne (forbered den inden separat, hvis den er rå!!!)
Hæld lidt soya ved og lad det hygge sig
Læg butterdej på bagepapir og smør med rød pesto
Hæld fyld på og fold
Først de to korte sider op, så de lange sider bagefter (se min lille tegning nederst ;))
Pres enderne lidt, så det holder og pensel med olie
Sæt i ovnen 25 min – til den er gylden

Lav imens en lækker salat til – vores bestod af: gulerod, salat, peberfrugt, agurk og avocado.

Jeg er meget begejstret over denne ret og imponeret over min egen “jeg-finder-på-noget-gejst”, selvom jeg var ret opgivende, da jeg stod og gloede ind i en åndssvag køledisk. Så hej herfra, velbekomme og fortsat god torsdag. Det er jo weekend i morgen!
butterdejsrulle teknik

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananmuffins