Kyllingefileter med lækker rødkålssalat
Hver anden uge får vi frugt og grønt kasse, hvilket resulterer i, at vi oftest spiser efter årstiden grøntsager. Grønt-skuffen i køleskabet var ved at rende over og derfor blev aftensmaden i dag lavet af, hvad der var at finde – heldigvis blev det rigtig lækkert. Især rødkålssalaten synes jeg, blev meget vellykket og den bliver helt sikkert lavet igen! 🙂
Opskriften er til ca. 4 voksne.
Rødkålssalat med granatæble
1/3 af et rødkålshoved (eller hvor meget du lige vurderer ;))
1 mandarin
1/2 stor granatæble
En håndfuld pecan nødder
2 tsk honning
2 tsk balsamico eddike
6 tsk olie
Groft salt
Fremgangsmåde:
Vask rødkålshovedet (og skær evt. slatne blade af)
Skær rødkålshovedet i tynde strimler og drys med groft salt i et dørslag – lad det hvile
Skræl mandarinen og skær i mindre stykker
Skær granatæblet over og pil de små kerner ud – og pas på den hvide trøje, det sprøjter!
Hak pecan-nødderne groft
Bland honning, balsamico eddike og olie
Hæld hele herligheden sammen
Herudover havde vi lidt bønner og 1/2 knoldselleri, som blev til henholdsvis bønnefritter og sellerifritter.
Fremgangsmåde
Vask bønner og skær de små dimser i enderne af
Skræl knoldselleri (eller skær, hvis du er utålmodig, ligesom visse andre)
Skær knoldselleri i passende stave
Bland i en frysepose med olie og salt
Hæld på beklædt bageplade ved 200 * i ca 40 min (hold øje og prik med gaffel!)
Hertil serverede jeg små kylling fileter stegt på panden med masser af all-around-krydderi 😉 Og en anden alm. salat, bestående af gulerod, tomat, agurk, peberfrugt og hjertesalat.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu